Goedendag, ik ben Hans Boot, functioneel beheerder bij KPN Retail. Vorige week heb ik een fantastische belevenis meegemaakt. Het Personal Development Seminar. In het kennismakingsgesprek, dat ik met Liesbeth van Hees voerde, heb ik haar verteld dat ik het leven en de uitdagingen die op mijn pad kwamen soms vergeleek met een rollercoaster. Je stapt erin met de wetenschap dat het snel zal gaan en dat je over de kop gaat, maar je weet nooit precies hoe snel, hoe vaak en op welk moment dat zal gebeuren. Zij vroeg mij toen die metafoor vast te houden om daar na het seminar nog eens aan terug te denken. Nu ik terugblik op die vier intensieve dagen snap ik volkomen waarom ze mij dit vroeg. Wat een enorme snelheid; en wat ben ik over de kop gegaan, meerdere keren; maar bovenal wat heb ik daar ontzettend van genoten!! Het besef dat er nog zoveel mogelijkheden voor mij liggen en dat mijn eigen mogelijkheden zo grenzeloos zijn heeft me werkelijk de ogen geopend. Marjan, Marc, Liesbeth (op de achtergrond) en al mijn mede PDS-ers: bedankt voor de enerverende rit in deze rollercoaster.

Hans Boot
functioneel beheerder KPN Retail
juni 2007


Ik was verdwaald en zat vast tussen enerzijds mijn competenties en anderzijds mijn emoties, gewoontes en hooggespannen verwachtingen ten opzichte van anderen maar vooral ten opzichte van mezelf. Na een lange periode uit het werkveld te zijn geweest, had ik veel moeite om mijn zelfvertrouwen in het werk te(rug) vinden. Dat was de aanleiding om op zoek te gaan naar een training die mij ‘de goede kant op’ zou kunnen helpen. Ik vermoedde al dat de training PDS mij wel eens meer zou kunnen brengen dan waar ik in eerste instantie naar op zoek was. En inderdaad! Ik heb met deze training een fantastische ervaring weggeschreven op mijn oneindige harde schijf. Op een heel prettige en gevarieerde manier ben ik door de dagen heen steeds een stukje wijzer gemaakt. Wie ben ik, wat kan ik en vooral, waar heb je zélf allemaal invloed op. En ik was zeer blij verrast dat dat meer is dan ik ooit had gedacht. Maar dat is lekker! Het instrument om te bereiken wat ik wil is altijd bij de hand, want dat ben ik zelf. En voor mij is het een training met een tijdslag geweest. Ik krijg nog steeds nieuwe inzichten over de training, de theorie, de praktijk en ik merk dat ik de inhoud van de training op heel veel situaties kan toepassen. Ik wil toch even van deze gelegenheid gebruik maken om mijn collega-cursisten én mezelf een compliment te maken. De openheid en betrokkenheid van iedereen in onze groep heeft ervoor gezorgd dat ik mijn grenzen heb verkend, verlegd en 200% rendement uit deze cursus heb kunnen halen. ‘Not even the sky is my limit’

Divera Siemons
Marketingcommunicatie KPN
november 2005


Mijn naam is Hans van Leeuwen, projectmanager bij KPN en wil graag mijn ervaringen delen die ik heb opgedaan tijdens PDS. De aanleiding om iets te gaan doen aan mijn eigen ontwikkeling werd gedreven door twee motivaties. Ten eerste door reacties uit mijn omgeving dat ik mij minder dominant en arrogant moest gaan opstellen; ten tweede gedreven door mijn eigen onvrede over wat mij overkomt en de situatie waarin ik verkeerde. In de KPN opleidingcatalogus las ik de beschrijving van PDS en dacht direct ‘dat is iets voor mij’. Hoe waar dit is kon ik me op dat moment niet voorstellen. Tijdens de vier dagen van PDS werd ik op een leuke, maar zeer confronterende wijze voorgesteld aan mijn beperkende en remmende zelf. Maar wat veel belangrijker is: wat je er aan kunt doen en wat er nog meer verscholen zit in jezelf wat je nooit van jezelf gedacht zou hebben. Het heeft mij een positieve en een bevrijdende kijk op mijzelf en mijn omgeving geven. De reacties die ik nu uit mijn omgeving krijg, zijn een stuk leuker en positiever. Dat is fijn, maar wat belangrijker is, is dat ik positiever naar mijzelf en mijn omgeving kijk. Ik kan het iedereen aanraden om PDS te volgen, het is en blijft een unieke ervaring, Liesbeth, Geert hartstikke bedankt!!

Hans van Leeuwen
projectmanager KPN
februari 2005