Vraag jij je -als manager- wel eens af…

Hoe kan de samenwerking worden verbeterd op mijn afdeling? Voelen mijn medewerkers zich voldoende gewaardeerd? Hoe zelfsturend zijn ze? Boeken we wel de gewenste resultaten? En welke besluitvorming gaat daaraan vooraf? Hoe kunnen we gezamenlijk de neuzen richten bij de koers die we hebben uitgezet? En wat remt er nog?

Juist in deze periode van reorganisatie en heroverwegingen wordt de mentale weerbaarheid van de medewerkers op de proef gesteld. Voor wie dan ook concreet met dit soort vragen aan de slag wil, is er ‘Kapitein op je werk!’: een ééndaagse training van Exelix. Na één dag voelen medewerkers nieuwe energie om dingen op te pakken en hebben ze meer zicht op de koers die de afdeling wil varen. Ze leren ‘anders kijken’: problemen en obstakels veranderen in kansen en mogelijkheden.
Inschrijven


De dag is verdeeld in een aantal stappen: we gaan eens kijken naar waar de beren en valkuilen zitten, wat de medewerkers graag zouden willen veranderen en hoe ze dat kunnen bereiken. Welke mogelijkheden hebben zij om zelf de kar te trekken? Waar liggen de kansen en oplossingen? En waar krijgen zij energie van?

‘Kapitein op je werk!’ kun je beschouwen als ‘n mooie eerste verkenning om eens opnieuw te bepalen waar je met je afdeling staat en waar je naar toe wilt. Medewerkers gaan naar huis met een nieuw gevoel van richting, energie en inspiratie! Die ze vervolgens weer gericht in kunnen zetten voor de noodzakelijk geachte veranderingsprocessen.

Als manager ben je eindverantwoordelijk voor de output die jouw medewerkers realiseren. De lat wordt daarbij steeds hoger gelegd. Zo’n kwalitatief hoogwaardige output vraagt om continue investeren in ‘het menselijk kapitaal’. Kapitein op je werk is niets meer of minder dan een luisterend oor bieden aan medewerkers. Maar vooral ook bij hen zelf een proces van bewustwording op gang te brengen van hun eigen rol daarin.
De prijs voor de hele dag is € 275,= p.p. inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Hierover wordt geen BTW geheven, omdat het om een onderwijsactiviteit gaat en Exelix is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
Voor medewerkers die behoefte hebben aan een verkenning op meer persoonlijke thema’s, is er een variant: ‘Kapitein op mijn schip’. Ook een ééndaagse training, gericht op vragen als: ‘Wat is voor mij belangrijk?, Wat wil ik in het leven?’, ‘Wat zou ik willen veranderen? En wat remt mij nog? lees verder

Contact

Vragen?

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt.

Contact

Nalezen?

Download hier de folder.

 

Download