Als ik terugdenk aan PDS (en dat gebeurt iedere dag, meerdere keren) dan denk ik steeds aan het moment waarop ik na vier dagen training weer in de auto stap, de sleutel in het contact steek en op de radio hoor “Dit is het begin van iets moois”. Geen half woord ervoor, geen piep, geen zoem, gewoon wham: “Dit is het begin van iets moois”. En zo voelde het ook. Ik was te verbijsterd om nog verder te luisteren. Toeval bestaat niet, had ik net geleerd, maar er zijn uitzonderingen…..

Beste mensen, PDS is de echte top, de kwaliteit spat ervan af, de trainers, de stof, het hele concept. Een geweldige mix van theorie, reflectie en praktische handvatten. PDS laat je nooit meer los. Het kan zo maar een ommekeer zijn in je leven, als je ervoor gaat.

Guus Knibbeler
communicatieadviseur gemeente Amsterdam
september 2011


Een intensieve cursus. Heb er veel energie en vooral rust en een helder hoofd van gekregen. Veel informatie maar ook veel ruimte voor zelfreflectie. Het leren in de groep werkt uitstekend ondanks de zeer uiteenlopende achtergronden van mensen.

Mirjam Otten
Directeur concern Communicatie Bestuursdienst gemeente Amsterdam
maart 2010


PDS: met bewogenheid het kind in de ander zien. Dat ook in jezelf (opnieuw) ontmoeten om vervolgens te ontdekken dat ‘nu je groter gegroeid bent’ je de volle verantwoording mag nemen voor de keuzes die je maakt en de wijze waarop je invulling aan je leven geeft, in harmonie met zowel jezelf als je omgeving. Kan ik een positieve wending geven aan het gevoel dat gekoppeld is aan feiten en ben ik in staat dat om te zetten in pro-actief handelen om uiteindelijk mooie resultaten te behalen? Toegegeven, het is wél even oefenen maar uiteindelijk is het antwoord volmondig: ‘ja, dat kan ik, met de oerkracht van een olifant!’. Dan kom je zomaar thuis met inzichten en handvatten die zo verinnerlijkt zijn dat je ze niet meer kwijt raakt. Een geweldig seminar! Minpunt? Jazeker, na vier dagen is het al afgelopen…

Anneke Jansen
HR-adviseur gemeente Amsterdam
december 2008


Nooit meer naar een ander wijzen. Je bent zelf voor de volle 100 procent verantwoordelijk voor je gedrag en de gevolgen van je gedrag. Het is even wennen, maar zo is het dan toch. In vier dagen tijd wordt dit uitgangspunt van alle kanten aangevlogen. En, belangrijker, tastbaar wordt gemaakt wat dit voor je eigen gedrag betekent. Smoesjes, mitsen en maren zijn verleden tijd. Het is een mooie intensieve training. Met twee benen op de grond, praktisch en handig. De methode is strak uitgewerkt en de docenten kunnen lezen en schrijven met de PDS-aanpak. Niets is toeval, zeker deze training niet. Na vier dagen heb je genoeg stof om weer jaren voor uit te kunnen. En de syllabus helpt, mocht je onverhoopt tussentijds de weg even kwijt zijn.

Mark Plekker
hoofd Media gemeente Amsterdam
oktober 2008