Ik heb PDS ervaren als een ontzettend intensieve, bijzondere en onderscheidende training. Vier dagen ondergedompeld worden in een ‘experiment’ waarin je aan den lijve ondervindt hoe de theorie in de praktijk kan aanvoelen. Niets wordt aan het toeval overgelaten. PDS is een absolute aanrader voor iedereen die open staat voor het onbekende en zich uit wil laten dagen. Het zal je in doen zien wat jouw belemmeringen zijn, waar ze vandaan komen, hoe ze de verwezenlijking van jouw wensen in de weg kunnen staan en hoe je met ze af kan rekenen zodat je het heft weer in eigen hand kan nemen. Je krijgt een gereedschapskist vol waardevolle inzichten aangereikt waarmee je de weg van het leven in harmonie met jezelf en in harmonie met jouw omgeving vorm kan gaan geven. Want alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw leven!

Dr. Liesbeth Zuidema
beleidsmedewerker
november 2012


Op mijn werk kreeg ik te horen, jij gaat naar PDS. Ik had wel eens wat in de wandelgangen gehoord over PDS, en mensen na deze cursus ook positief zien veranderen. Als ik er om vroeg, werd er ietwat mysterieus over gedaan en het kwam er op neer dat ik het zelf moest ervaren. En ik kan je vertellen het is een bijzondere ervaring! Tijdens PDS heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik was de jongste van het stel en ik vond het mooi om te zien hoe ieder weer verschillend in het leven staat, je leert veel van elkaar. Ik weet nog hoe de cursus begon.. 1000x minder energie 1000x meer resultaat, in het begin had ik nog mijn bedenkingen daarover maar geloof mij: het werkt! Als je de kans krijgt/ziet om PDS te volgen, ik zeg doen!

Marieke den Braven
november 2012

Voor mij was PDS niet zozeer een eyeopener, maar een feest van herkenning. Ik ontdekte dat mijn glas toch écht halfvol is en ik toch écht altijd positief ingesteld ben. Na een periode waarin ik mijn energie vooral op het stichten van mijn gezin had gericht, had ik het gevoel dat ik mezelf kwijt was. PDS heeft mij geholpen om weer op het spoor te komen en zelfs verder. Door PDS heb ik in een korte maar intensieve tijd weer de focus op mezelf scherp kunnen stellen. Kernwoorden: zelfvertrouwen, erkenning uit mezelf, aandacht voor mezelf, passie in mijn leven en loopbaan. Ik ben weer bij mezelf gekomen, ik ben weer in mijn kracht. Ik weet zeker dat mijn omgeving een positieve verandering in mij ziet en hoor dit ook terug. Ik heb een heleboel plannen voor de komende tijd, variërend van het lezen van boeken die aan de orde zijn geweest, tot gitaarles, tot aan ambities in het werk. Ik ging met hoge verwachtingen naar PDS en die verwachtingen zijn méér dan waar gemaakt!

Ellen Pelzer
Projectmanager Maatschappelijk Bouwen
maart 2011


“In harmonie met jezelf en je omgeving!”, “100% Verantwoordelijk voor je eigen gedrag”, “Meer resultaat met minder energie”, zomaar een paar kreten die ik regelmatig thuis hoorde uitten door mijn man en dochter, beiden PDS’ers. Maar meer kreeg ik niet te horen. “Ervaar het zelf maar” was het antwoord als ik ernaar vroeg.

En daar zat ik dan op een woensdagochtend samen met nog 8 medecursisten in afwachting van wat komen zou. En er kwam heel veel: zelfbeeld, remmende factoren, uitdaging, (onder)bewustzijn, sensibilisatie, persoonlijk succesprogramma, doelstelling en nog veel meer. Er worden lange dagen gemaakt en soms denk je: Waar gaat dit allemaal naartoe, vind ik dit wel leuk? Oordeel niet te snel maar geef het de kans tot het eind van de training. De chemie tussen de cursisten en Liesbeth en Marjan is zo inspirerend dat je niet eens door hebt dat je lange dagen maakt. Er komt emotie los maar ook de nodige humor ontbreekt niet op deze dagen. Je zult zien dat het allemaal dubbel en dwars waard is.

Het waren 4 leerzame dagen met een leuke, gezellige groep mensen. Ik ben met een hoop energie, bewustwording en de nodige handvatten voor de toekomst thuisgekomen. Ik ga aan de slag met de PDS principes voor een meer succesvol leven en kan alleen maar zeggen: KRIJG JE DE KANS PDS TE VOLGEN GRIJP DIE DAN MET BEIDE HANDEN!

Anita de Lange-Hoogendijk
maart 2011


In de meest moeilijke tijd van mijn leven, “overlijden van mijn dierbare moeder”, zei mijn leidinggevende tegen mij: volgende week ga jij naar PDS. Ik had er wel iets van gehoord, maar eigenlijk geen idee waar ik precies naar toe ging. Ik was veel te geëmotioneerd om naar zo’n training toe te gaan, 4 dagen van huis, ook dat vind ik niets dus dit is nu niet het goede moment om te gaan. Daar er op mijn werk ook veel ging veranderen en ik in een sneltreinvaart een nieuwe functie kreeg als unitleider, gaf mijn leidinggevende aan echt te gaan omdat het me heel veel zou geven. Het is waar, 4 heel intensive dagen, maar wat je er voor terugkrijgt is echt fantastisch. Tijdens de training stelde ik mijzelf een doel: “ik wil mijn zelfvertrouwen terug”. Het is een cadeau dat ik heb gekregen van mijn werkgever en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. Deze training heeft mij gegeven wat ik altijd al in mij had, alleen door allerlei dingen in je leven was ik het kwijtgeraakt. Ik heb het terug, mijn zelfvertrouwen, voor 300%. Ondanks dat ik op het moment van PDS niet al te fijn in mijn eigen velletje zat, ben ik blij dat ik op dat moment ben gegaan. Zowel op mijn werk maar zeer zeker in mijn privéleven heeft PDS mij enorm veel gegeven. Mijn nieuwe functie is van start gegaan na PDS, kon niet beter, en ik ben erachter gekomen dat ik veel meer uit mijn leven kan halen. Zowel op mijn werk als in mijn privéleven. Dit is een cadeau, en als je hier naartoe mag dan heb je echt iets fantastisch in het verschiet. “LEEF IN HARMONIE, DAN HEB JE ALTIJD SUCCES’.

Regina Philippo
Unitleider
maart 2010


“Ik geef jou op voor PDS”. Dat is wat mijn leidinggevende tegen me zei. Meer niet. Ik had er wel iets van gehoord maar eigenlijk geen idee waar ik precies naar toe ging. Maar alleen al het feit dat ik mijn leidinggevende, na haar PDS training, stralend zie rondlopen, was reden genoeg om er graag naar toe te gaan. Ik had besloten om er van te voren niets over te lezen en ik wilde er ook van mijn collega’s, die voor mij naar PDS zijn geweest, niets over horen. Ik ben er onbevangen naar toe gegaan en had me vooraf geen beeld gevormd van wat ik er kon verwachten of wat ik zelf wilde bereiken (ook al kon ik die vraag natuurlijk verwachten!). Mijn leidinggevende zei later; “je moet het niet zien als iets wat je nodig hebt maar als iets, waar je iets voor jezelf kunt halen. Want nodig heb je het niet. Ik gun het je”. En dat is precies zoals ik het ook ervaren heb. Ik heb heel veel opgestoken van de PDS en ik ben erachter gekomen dat ik veel meer uit mijn leven kan halen. Zowel op mijn werk als in mijn privé leven. De opbouw van de PDS zit zo mooi en opbouwend in elkaar. Dit is iets dat ik niet kan beschrijven maar is iets dat je zelf moet ervaren. Ik ben zonder doel aan de PDS begonnen maar wel met een doel terug gekomen. PDS is het mooiste cadeau dat ik in mijn leven heb gekregen . (behalve natuurlijk mijn kinderen , als ik dat ook als een cadeau moet zien !).

Leo Börger
inspecteur/handhaver Dienst Inspectie
december 2008


Tijdens PDS heb ik geleerd om op een andere manier met de feiten die me overkomen om te gaan. Dat heeft me heel veel gebracht. Het veranderde mijn leven. Ik had er nooit bij stil gestaan dat een mens zoveel zélf in de hand heeft, kan beïnvloeden. Bijvoorbeeld: door een positieve kijk op de dingen pakken ze ook écht positiever uit.

Voor mij was PDS vooral erg persoonlijk. Ik heb me in sneltreinvaart ontwikkeld. En daar heb ik niet alleen in mijn privé situatie wat aan, maar ook in mijn werk. Ik heb er meer plezier in!

PDS, dat leg je niet uit. Dat kun je alleen maar zelf ervaren. Ik gun het iedereen.

Marjolein van de Ven
directievoerder
oktober 2008


Begin oktober 2008 mocht ik (eindelijk) een paar dagen de bossen in om de PDS training te gaan volgen. Met enige regelmaat waren verschillende collega’s mij al voorgegaan. Bij navraag hoe zij de training hebben ervaren, bleef er steevast iets mysterieus over. Wel veel positieve geluiden, het doet wat met je en het is goed voor jezelf was dan wel de rode draad. Zelf meemaken was het motto.

Nieuwsgierig toog ik naar de Veluwe met een paar collega’s. De groep werd compleet gemaakt met medewerkers van andere gemeentes en bedrijven. Met de groep zijn we aan het werk gegaan, ieder voor zichzelf en toch ook weer met de hele groep. Het waren lange dagen die omvlogen, veel geleerd over mezelf en mijn mogelijkheden, eyeopeners ervaren m.b.t. mijn eigen kunnen en veel plezier gehad.

Toeval bestaat niet, de omgang met feiten, doelen stellen, gaan voor je kansen, je dromen verwezenlijken en het feit dat jezelf volledig verantwoordelijk bent voor je eigen doen en laten zijn voor mij de dingen die mij bewuster hebben gemaakt over hoe ik in het leven sta.

Voor mij is het een nuttige investering geweest en ik raad dan ook een ieder aan om, als je de kans krijgt, deze training te volgen.

Alex de Lange
afdelingshoofd Realisatie
oktober 2008


Voor mij is het Personal geweest, betekende het belangrijke Development(s) op velerlei gebied en was het voor mij meer dan een Seminar. Een meerdaagse tocht naar dat wat je uit je comfortzone haalt. Een zoektocht onder begeleiding van twee bekwame, gedreven en zeer gemotiveerde trainers. Gericht op het stimuleren van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk vind ik dat PDS geen zweverige luchtfietserij is. Je bent zelf voor de volle 100% verantwoordelijk voor je eigen welbevinden. Wellicht een open deur, maar zodanig onder de aandacht gebracht, dat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Ik gebruik nog bijna dagelijks een aantal handgrepen, die ik tijdens PDS heb meegekregen. Daarmee is voor mij de praktische toepasbaarheid van PDS groot en ook tijdloos, waardoor je er steeds wat aan hebt. Met veel elan is in onze PDS groep gewerkt, er is veel gelachen en werd veel kennis en ervaring gedeeld. Terug kijkend betekent PDS voor mij een waardevolle investering in mezelf. Ik herken en erken makkelijker en sneller zaken die van invloed zijn op mijn functioneren. Zaken waaraan ik wil werken om ze in positieve zin te benutten en zaken die bij mij horen en die ik inmiddels veel (doel)bewuster inzet. Dit levert met minder energie werkelijk veel meer resultaat!!

Peter Velthuijs
hoofd afdeling Service
oktober 2008


PDS is een geweldige ervaring. Gedurende deze reis ‘in jezelf’ heb ik veel geleerd en plezier gehad, met een climax op de laatste dag. Na deze investering in jezelf, is het nu tijd om meer te halen uit jezelf. De training levert een bijdrage om met een positieve instelling elke uitdaging aan te gaan, geeft energie en verschaft zelfanalyse. PDS is iets wat je elkaar uiteindelijk gunt!

Jasper van der Zanden
plantoetser afdeling Ruimtebeheer
mei 2008