Van wie word je blij?

Als je je vrolijk voelt, straal je plezier uit en zo verzamel je leuke situaties en blije mensen om je heen, waar je ook naar toe gaat. Van de kleinste ervaring, zoals het horen van je favoriete liedje op de radio, tot een grotere ervaring zoals het krijgen van een promotie – alle omstandigheden zijn het resultaat van je ervaringen op je gevoelens van blijdschap.

Veel mensen beseffen niet hoe groot de impact is van positieve gevoelens. Gevoelens zijn vaak een reactie op wat er met je gebeurt. Weinig mensen staan stil bij het feit dat je goede gevoelens zelf kunt oproepen.

Wat in je magnetisch veld gebeurt, is het aantrekken van gelijksoortige energie, dus hoe meer liefde en plezier je uitstraalt, hoe meer macht je hebt om liefde en plezier in je leven aan te trekken.

Als jij werkt aan je persoonlijke ontwikkeling is de kans groot dat je dingen te horen krijgt als: nou, doe maar gewoon hoor, dan doe je al gek genoeg! Of: oh, heb je zo’n cursus gedaan. Mijn tante ook. Gaat vanzelf wel weer over! Zulke opmerkingen komen vaak voort uit een stuk angst bij de mensen in je omgeving, ook al zullen ze dat zelf niet zo zien. Zij kennen jou op een bepaalde manier en als jij gaat veranderen, proberen ze je terug te halen naar de persoon die zij kenden. Bijvoorbeeld als iemand die gezellig een sigaretje meerookt of lekker een biertje meedrinkt. En als jij stopt met roken of met drinken, ben je ineens niet meer de gezellige persoon die je vroeger was. Voor je vrienden is die gezelligheid gekoppeld aan dat sigaretje of dat biertje. Wees hier dus alert op en laat je niet van je nieuwe koers afbrengen! Verzamel dus mensen om je heen waar je blij van wordt!